Kinderen die meerdere keren per dag herinnerd moeten worden om medicijnen in te nemen hebben een goede herinnering aan een niet te missen trilalarm. 
 

Het trilalarm van een plashorloge is erg moeilijk te negeren. De meeste plashorloge beschikken over meerdere programmeerbare momenten waarop het horloge in 24 uur een alarm kan geven. Hierdoor is een plashorloge uitermate geschikt als hulpmiddel om herinnerd te worden aan het innemen van medicijnen.
Zelfs als de drager van het horloge ’s nachts niet wakker wordt van een geluid alarm, kan de trilfunctie een goed alternatief zijn.
Normale horloges met alarmfuncties hebben meestal slecht een paar alarmmomenten. Plashorloges hebben meerdere  alarmmomenten welke los van elkaar (dus geen vaste interval) te programmeren zijn.
Daarnaast hebben sommige horloges een interval alarm wat om een vooraf ingestelde interval een alarm geeft. Dit alarm is ook te beperken om tussen bepaalde tijdstippen af te gaan (bijvoorbeeld elk uur tussen 89:00 en 20:00).

Plashorloges zijn slechts hulpmiddelen. Vertrouw dus nooit blind op het functioneren ervan. Denk hierbij aan het innemen van medicijnen op gezette tijdstippen.

Medicijnen